FATURA KESİLMESİ HAKKINDA

Sayı: 04.2005/ 232

Sayın Üyemiz;

Bilindiği üzere, 5035 sayılı Kanunla Vergi Usul Kanunu'nun 231 inci maddesinin 5 numaralı bendinde yer alan " on gün" ibaresi "yedi gün" olarak değiştirilmiş ve faturanın malın teslimi veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren azami yedi gün içinde düzenleneceği hükme bağlanmıştır.
Birliğimiz ve Bölge Eczacı Odalarımız tarafından Maliye Bakanlığı'na yapılan başvurular ile, eczaneler tarafından kamu kuruluşlarına düzenlenecek faturaların yedi günlük sürede düzenlenmesinin sıkıntılar yarattığı bildirilmiş ve bu teslimlere ilişkin faturaların ay sonunda topluca düzenlenmesi talep edilmiştir.
Yaptığımız başvurular neticesinde , 29 Temmuz 2004 tarih ve 25537 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile ; dileyen eczanelerin, çalışanlarının reçetelerini karşılamak üzere sözleşme yaptıkları kamu kuruluşları ile sınırlı olmak üzere, ilgili kuruluşların çalışanlarına yaptıkları ilaç teslimlerinde kamu kuruluşlarınca karşılanacak paya ilişkin tutarı içeren faturayı, ay sonunda tüm çalışanlar için ve tek bir fatura şeklinde düzenleyebilecekleri hükme bağlanmıştır.
Yukarıda anılan konu ile ilgili olarak T.C.Edirne Valiliği Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü'nün 29.08.2005 tarih ve B.07.4.DEF-0-22-05 1527 sayılı yazıları ektedir.
Gereğini bilgilerinize rica ederim.

Ecz. Bülent VAREL
BAŞKAN

EKİ: 1 sayfa yazı

Ek dosya için tıklayınız...