14 MAYIS VE RAMAZAN BAYRAMI TEBRİĞİ

Değerli Meslektaşlarım

Bugün bu topraklarda Bilimsel Eczacılığın 182. Yılını , bir yılı aşkın süredir dünyayı saran ve sarsan Covid-19 Pandemisi nedeniyle buruk karşılıyoruz. Pandemi nedeniyle kaybettiğimiz 415 sağlık çalışanının 50’si meslektaşımız ve 11 tanesi eczane teknisyenlerimizdi. Bizler de Edirne Doruk Eczanesi sahibi Ecz. Süreyya ZIPKINKURT ve Esetçe Can Eczanesi sahibi Ecz. Tevfik Fikret ATILGAN meslek büyüklerimizi pandemiye kurban vermiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz. Onların nezdinde tüm sağlık şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyoruz.

Biz Eczacılar olarak bu sancılı süreçte kesintisiz ilaç ve sağlık danışmanlığı hizmeti vermenin yanında ücretsiz maske ve grip aşısı dağıtımında aktif rol oynayarak, hasta danışmanlığı ile bilgi kirliliğinin önüne geçmeye çalışarak sağlık sistemine katkı sağlamak için her türlü fedakarlığı yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz.

Üzülerek belirtmek isterim ki pandemi ortamını fırsata çevirmek isteyenler, özellikle internet ortamında saklama ve dağıtım koşulları denetlenemeyen takviye edici gıdalar , merdiven altında ruhsatsız üretilmiş maske ve dezenfektanlar pazarlayarak halk sağlığını tehdit ettiler. Bu noktada güvenilir ürün ve güvenilir bilginin eczaneler olduğunu halkımıza bir kez daha hatırlatmak adına çalışmalar yaptık. Yasa koyuculardan internetten satışı yapılan bu ürünlerle, özellikle takviye edici gıdalarla ilgili bir düzenleme beklemekteyiz.

Değerli meslektaşlarım Covid-19 Pandemisi aşılama oranlarının artması ile sona yaklaşacaktır. Vatandaşlarımızdan talebimiz aşı reddine mahal vermeden sıraları gelince Covid-19 aşılarını uygulatmalarıdır. Dünya genelinde Sosyo-Ekonomik gelir dağılımı iyi olmayan, az gelişmiş birçok ülkede aşılama oranları çok düşüktür. Aşılar insanlığın ortak mirasıdır ve aşıda patent kabul edilemez. Bir an önce aşılarda patent kalkmalı ve dünya nüfusu ivedilikle aşılanmalıdır.

Daha sağlıklı günler umuduyla tüm eczacı meslektaşlarımızın 14 Mayıs Eczacılık Gününü ve Ramazan Bayramını kutluyorum.

Ecz.F.Uygar GÜLER

BAŞKAN