SGK Protokol Çalıştayı Ankara’da Düzenlendi

Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokol Çalıştayı, 14 Ocak 2020 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi. Çalıştay’a Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri ile Bölge Eczacı Odalarının Başkan ve Yöneticileri katıldı.

Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney’in sunumu ile başladı. 2+2 süreli toplam 4 yıllık Protokol’ün bu sene sona ereceğini ve yeni Protokol imzalanacağını ifade eden Üney, Protokol’ün önemine ilişkin şu ifadeleri kullandı: “42. Dönem çalışmalarımız başlar başlamaz Bölge Eczacı Odalarımızdan, Protokol’e ilişkin görüş ve önerilerini istedik. Odalarımızın geri dönüşlerini kapsamlı bir şekilde değerlendirdik ve bugün gerçekleştireceğimiz Çalıştay’a hazır hâle getirdik. İmzalanacak Protokol; gerek sahadaki meslektaşlarımız, gerek Bölge Eczacı Odası Başkan ve Yöneticilerimiz, Türk Eczacıları Birliği ve halk sağlığı için çok önemli. Bizler de çalışmalarımızı bu bilinç doğrultusunda yürütüyoruz.”

Üney’in moderatörlüğünde, on çalışma grubunun çalışması ile devam eden Çalıştay’da, Bölge Eczacı Odalarından gelen görüş ve öneriler değerlendirildi ve çalışma gruplarının raporları hazırlandı.