MEHMET DOMAÇ'A MEKTUP

BULENT VAREL.JPGSevgili Başkanım ;

1997 yılı ortalarında sizi tanıdım ve yaklaşık olarak 10 yıl siz Türk Eczacıları Birliği Başkanı olarak, ben de Edirne Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkanı olarak mesleğimizin geleceğinin daha iyi olması için birlikte çalıştık.

Bu süreç için size teşekkür ederim. Bu arada şunu da belirtmek isterim ki son zamanlarda aldığınız bazı kararlara katılmadım, onaylamadım buna rağmen Oda başkanı olarak size açık destek verdim. Ama bugün geldiğiniz nokta beni çok üzüyor.

Yılların birikimini Milletvekili olarak değerlendirmek en doğal hakkınız olabilir. Bu sizin kişisel tercihinizdir.

Atatürk Anıtı?na kerhen gidenlerle, meydanlarda toplanan milyonlarca insanımızı ?yarasa? ya benzetenlerle, Laiklik gidecekse gidecek diyenlerle, yetiştirdiğimiz evlatlarımızın aydınlık geleceğini karanlığa çevirmek isteyenlerle birlikte aynı sıralara oturmanızın benim için kabul edilebilir bir tarafı olamaz.

Son yıllarda Eczacıların kazançlarının azalması, iktidar tarafından dayatılan, ilaç fiyat kararnamesi, kamu ilaç alım protokol uygulamalarına bakarak size haksızlık etmek istemiyorum. Onun için bu güne kadar yaptığınız hizmetlerinizden dolayı teşekkür etmek istiyorum.

Ama siz de yasal zorunluluk olmasa bile etik olarak lütfen Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti?ndeki görevinizi bırakınız. Bu mektubu size sadece Oda Başkanı olarak değil, aynı zamanda bir kardeşiniz olarak yazıyorum.

Hoşçakalın, Selamlar?.

Ecz.Bülent VAREL