09.07.2005 TARİHLİ RESMİ GAZETE İLE BEDELİ ÖDENECEK İLAÇLAR LİSTESİ?NDE DÜZENLEMELER YAPILDI

ÇOK ÖNEMLİ! İVEDİ!

34.A.00.08965

Ankara, 09.07.2005

BÖLGE ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI'NA

2005 Mali Yılı Bütçe Uygulama Talimatı uygulamalarına açıklık getirmek üzere 31.05.2005 tarih 25831 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ eki Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi gereği 01 Temmuz 2005 tarihi itibariyle başlatılan genişletilmiş Eşdeğer İlaç Uygulaması'nda, anılan listede, piyasada bulunmayan, uzun süredir fiyat almayan ve üretilmeyen müstahzarların bulunması nedeniyle yaşanan sorun, Birliğimiz tarafından Maliye Bakanlığı ve tüm geri ödeme kurumlarına bildirilerek, ilaç fiyatlarının hesaplanması sırasında anormal fiyat düşüklüklerine yol açan ilaçların çok ivedi olarak bu listeden çıkarılması talep edilmişti.

Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, 09.07.2005 tarih 25870 sayılı Resmi Gazete'de (bugün) yayımlanan 2005 Mali Yılı Bütçe Uygulama Talimatı (Sıra No:15) (Tedavi Yardımı) ile, 1/7/2005 tarihinden itibaren uygulanmaya başlayan genişletilmiş eşdeğer ilaç uygulamasına ilişkin olarak gerek Türk Eczacıları Birliğinden, gerekse geri ödeme kurumlarından Geri Ödeme Komisyonuna yapılan müracaatlarda eşdeğer ilaç uygulamasına tabi tutulan ve eşdeğer gruplarında en ucuz ilaç olarak baz alınan bazı ilaçların piyasada bulunamadığı ve bu durumun sorunlara neden olduğunun anlaşıldığı, bu itibarla, Talimatın Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi (EK-2/D)'de yer alan ilaçlardan bu Talimatın eki (EK-1) listede yer alan ilaçların, anılan listeden çıkartıldığı belirtilmektedir.

Talimat ekinde yayımlanan listeler gereğince, 31.05.2005 tarih 25831 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Talimat eki Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi'nde yer alan 18 kalem ilacın eşdeğer kodlamasında değişiklik yapılmış, eşdeğer gruplarında yer alıp anormal ölçüde fiyat düşüklüğüne yol açan 350 kalem ilaç ise Ek-2/D Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi'nden çıkarılmıştır. Listede yapılan düzenlemeler 01 TEMMUZ 2005 tarihinden itibaren geçerli olacaktır.
Bilgilerinizi ve konunun üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

Saygılarımla,

Ecz.Sabih Tekin ÇAĞLAR
Genel Sekreter

Eki: 1) 09.07.2005 tarih 25870 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2005 Mali Yılı Bütçe