YAŞATMAK VE YAŞAMAK İÇİN

YAŞATMAK VE YAŞAMAK İÇİN

EYLEMDEYİZ II

Eczacının içinde olduğu ekonomik sıkıntıyı görmezden gelen ve görüşmelerde bizleri yok sayan firmalara karşı eylemimiz de çok önemli bir aşamaya geldik.

İlaç alım koşullarını sürekli eczacı aleyhine değiştiren firmalara karşı başlattığımız eylem sonucu ;Servier,Merck Sharp Dohme ve Glaxo Smith Kline ilaç firmaları tarafından ticari iskontolarımız ve vadelerimiz geri verildi.

Bugün gelinen noktada;bazı firmalar ticari iskontolarımızın kazanılmış hak olmadığını,ticaret gereği bunun alınıp verilebileceğini beyan ederek bizlere bir anlamda meydan okumaktadır.

Eczacılara % 7 ticari iskontoyu vermeyen firmaların Kamu Kurum İskontosunu % 50 ?lerin üzerine çıkarttıkları da bir başka gerçektir.

Şimdi onlara eczacıların da kendilerini zarara uğratmayan firmaları tercih etme hakkı olduklarını gösterme zamanıdır.

Eczacının örgütlü gücünü görmezden gelen ,ben sermayeyim ilaç alım koşullarını ben belirlerim diyen ,açıkçası bizlere meydan okuyan firmalara karşı taleplerimiz karşılanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

Şimdi onlara eczacının gerçek gücünün ne olduğunu göstermek zamanıdır.

05.08.2009(bugün) tarihi itibariyle başlayan eylem ile ilgili tüm bölgelerimizde görevli arkadaşlarımız tarafından tek tek eczanelerimiz dolaşılarak gelinen nokta ve yapılması gerekenler aktarılacaktır.

Ana sayfamızda yer alan ilaçların;

· Eşdeğerlerini vermeyi sürdürüyoruz.

· Firma kampanyalarına katılmıyoruz.

· Ticari iskontosu olmayan ilaçları dağıtım kanallarına iade ediyoruz.

Biz haklıyız ve kazanacağız

BUNU DAHA ÖNCE DEFALARCA KANITLADIK

EDİRNE ECZACI ODASI

EDİRNE ECZACI ODASI