Sayın Üyemiz,
01.03.2010 tarihi itibariyle devreye alınan SGK yeni provizyon sisteminde dikkat edilmesi gerekenler aşağıda sıralanmıştır.
Bilgileriniz rica olunur.
Ecz.Cenk Kes
Başkan
https://medeczane.sgk.gov.tr/eczane/login.jsp adresinden giriş yapılacaktır.
· Uygulamanın sunmuş olduğu işlemler üzerinden herhangi bir yazıcı çıktısı alabilmek için kulacının makinesinde ?Adobe Reader? yazılımı kurulu olmalıdır.
· ?*? İşareti taşıyan yerler ekranda doldurulması zorunlu alanlardır.
· Sağlık ocakları sistemde kayıtlı olduğundan reçeteyi düzenleyen sağlık ocağı ise kaydının sorgulanıp listeden seçilmesi gerekmektedir.Bulunamayan kayıtların ise yardım masasına bildirilmesi gerekmektedir.
· Kırmızı ,Yeşil,Mor ve Turuncu reçete ilaçları diğer normal reçete ilaçları ile birlikte kaydedilmeyecek olup bu ilaçlar için ayrı reçete kaydedilecektir.
· Reçetedeki doktor bilgileri esas olup Doktor Tescil No ile sorgulama sonucu gelen bilgiler farklı ise ekran üzerinde düzeltilmedir,aksi taktirde kesinti sebebidir.
· Fatura sonlandırılmış ise kullanıcı reçete üzerinde değişiklik yapamaz.İlacın(fiyat,vb) bilgilerinde Kurum eczacıları tarafından geriye dönük düzenlemeler yapılabildiği gibi reçetelerle ilişkilendirilmiş olmasına rağmen bazı raporlarda kontrol eczacıları tarafından pasif yapılabilmekte ya da düzeltilebilmektedir.Sistem geriye dönük bu düzeltmelerden etkilenmez ve henüz sonlandırılmamış reçetelere yeni durumuna göre kaydedilmeleri için otomatik bir etiket vermektedir.Bu durumdaki reçeteler ?Reçete Listesi? ?nde ? Yenilenmeli? sütununda değeri ?Evet? görülenlerdir ve yeniden kaydedilmediği sürece sonlandırılmaları mümkün değildir.
· Mevzuattan iade reçeteler salt okunur görünür.
· Rapor giriş ekranında rapor bitiş tarihi boş bırakılırsa sistem otomatik olarak tanıya uygun bitiş tarihini verir.
· Raporu düzenleyen hekimler( tescil ,diploma,adı ,soyadı ,branş) bilgileri ile girilip ? Ekle?nmesi gerekmekte olup sağlık kurulu raporlarında en az 3 hekim girişi yapılmadan rapor kaydına sistem izin vermez .Rapordaki doktor bilgileri esas olup ?doktor tescil no? ile sorgu sonucu gelen bilgiler farklı ise ekran üzerinde düzeltilmelidir ,aksi taktirde kesinti sebebidir.
· Herhangi bir reçete ile ilişkilendirilmiş raporlar (sadece rapor kaydını yapan kullanıcı tarafından) üzerinde düzeltme ya da ekleme yapılabilmektedir.
· İşlem yapılmayan ya da herhangi bir reçete ile ilişkilendirilmemiş raporlar ise 24 saat sonra sistem tarafından silinmektedir.
· Kurumdan gelen mesajların görüntülendiği alanda ?cevap yazma? butonu vardır.Kurumdan gelen mesajlara cevap yazmak gerektiğinde kullanılabilir.
Yeni provizyon sistemi ile ilgili problemleri bildirmek için ;uygulama kullanımına,SUT ve ilaç bilgilerine yönelik sıkıntıları 0 312 207 89 55,0 312 207 89 76,0 312 207 89 44 numaralı telefonlara,
Teknik sıkıntıları 0 312 207 89 57 numaralı telefonlara,
E- posta ile bildirmek istediğinizde medulayardim@gmail.com , eczane@sgk.gov.tr adreslerine iletebilirsiniz.
Ek: Eczane Medula Kullanım Klavuzu
