Sayın Üyemiz,
TEB Merkez Heyeti tarafından Odamıza gönderilen ekteki yazıda T.C.Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü'nün ,dünyada 'Herbalife' ürünleri hakkında bazı ülkelerdeki tespitlerden Bakanlıklarına ulaşan 'hepatik advers reaksiyon riski' konusundaki değerlendirilmesi bildirilmektedir.
Buna göre halk arasında doğal ürünlerin insan sağlığına yararlı olduğu ve herhangi bir zararı bulunmadığı şeklindeki yaygın kanı nedeniyle dünyada pek çok ülkede kaydedilen hepatotoksisite vakaları Türkiye'de de gözlenebileceğinden,hepatik fonksiyon değişimi gözlenen hastalarda söz konusu ürün ya da herhangi bir besin takviyesi kullanımının olup olmadığının ,ilgili sağlık mesleği mensubu tarafından sorgulanması gerekmektedir.
Bu tip ürünlerin kullanımında advers etki oluşması durumunda Sağlık Bakanlığı,İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü,Türkiye Farmakovijilans Merkesi(TÜFAM)'nin bilgilendirilmesi büyük önem taşımaktadır.
Ecz. Bülent Varel
Başkan
