Değerli Meslektaşlarımız,
2007 Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği,
Ardından,
Faturaların Örnekleme Yöntemi ile İncelenme Genelgesi,
Ve son olarak,
2007 Sosyal Güvenlik Kurumu Protokol Metni?
Yatan Hasta, Günübirlik Tedavi, Eczane Iskontoları daha önceki yıllarda Türk Eczacıları Birliği ile Sosyal Güvenlik Kurumları arasında imzalanan sözleşmelerde yer alırken, bu kez Sosyal Güvenlik Kurumunca yayımlanan Sağlık Uygulama Tebliği? nde yer aldı.
Aynı dayatmacı mantıkla hazırlanan Faturaların Örnekleme Yöntemi İle İncelenmesi Genelgesi yayımlandı.
Son olarak Türk Eczacıları Birliği? ne gönderilen 2007 Sosyal Güvenlik Kurumu Protokol metni ile de eczacının yukarıdaki Tebliğ ve Genelgelere uyulması isteniyor.
Yazboz tahtasına döndürülen rapor ve tedavi yardımı tebliğindeki değişikliklere, bugünden yarına değişen ilaç verme koşullarına, geri ödemelerdeki kesintilere ve gecikmelere katlanan, verdiği hizmetin karşılığını alamayan eczacı, artık sağlık hizmeti veremez noktaya getirilmiştir.
Konu ile ilgili Başkanlar Toplantısı Ankara? da yapıldı.
Türk Eczacılar Birliği?ni işlevsiz kılan, eczacıyı dayatılan genelgelere uymak zorunda bırakan, bir anlamda emir kulu olarak gören; tek taraflı 2007 Tebliği, Genelge ve Protokollerin kabul edilmesi tarafımızca mümkün değildir.
Ülkemiz insanının sağlık hizmetlerinde yaşayacağı olumsuzluklardan Eczacı Kamuoyu sorumlu olmayacaktır.
Türk Eczacıları Birliği ve bağlı eczacı odalarının alacağı ortak karar, eczacı kamuoyunda ayrıca paylaşılacaktır.
Türk Eczacıları Birliği? ne gönderilen, örgütlerimizi hiçe sayan, imzalamamızın istendiği 2007 Sosyal Güvenlik Kurumu Protokolünü ekte bilgilerinize sunuyoruz.
Saygılarımızla.
