Şeker Ölçüm Çubukları ve İnsülin Kalem İğne Uçları ÜTS Tekil Takip Sürecine Geçiş Hakkında

Bilindiği üzere 01.02.2019 tarihinde yapılan duyuru ile Şeker Ölçüm Çubukları ve İnsülin Kalemi İğne Uçlarının Ürün Takip Sistemi üzerinden tekil takip işlemlerine başlatılacağı ifade edilmişti.

Birliğimiz tarafından gerekli ön hazırlıkların tamamlanmamış olması nedeni ile söz konusu uygulamanın sahada ilgili ürünlere erişimde sıkıntılar yaratacağı konusunda Kurumla farklı tarihlerde yazılı ve sözlü görüşmeler gerçekleştirilmiş olup; yaptığımız bu başvurularla, ilgili uygulama her seferinde ileri bir tarihe ertelenmiştir.

01.09.2019 tarihine ertelenen uygulama için de Birliğimiz tarafından hem Sosyal Güvenlik Kurumu hem de Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlıklarına yazılı ve sözlü olarak Şeker Ölçüm Çubukları ve İnsülin Kalem İğne Uçlarının Tekil Takibi sürecinin sistemin erişim sıkıntısı yaşanmayacak şekilde sağlam temeller üzerinden ilerlemesi adına ilgili sürece geçişin tüm ürünlerde karekod uygulamasına geçilmesi ile eşzamanlı başlatılması yönündeki talebimiz iletilmiştir.

Birliğimizce 21.08.2019 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumuna; 27.08.2019 tarihinde de Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumuna ilettiğimiz yazılarımız aşağıda bilgilerinize sunulmakta olup, ayrıca uygulamada yaşanan ürün takip sistemi üzerinden alım bildirimi yapılması sürecindeki yoğunluğa bağlı yaşanan yavaşlamadan kaynaklı sıkıntılar da Yetkililere iletilmiştir.

Konuya ilişkin Kurum tarafından Birliğimize henüz geri bildirim yapılmamış olup yapılacak bildirimler ivedilikle Odalarımız ve meslektaşlarımızla paylaşılacaktır.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

21.08.2019 tarihli TİTCK yazımız için tıklayınız.

21.08.2019 tarihli SGK yazımız için tıklayınız.

27.08.2019 tarihli TİTCK yazımız için tıklayınız.