41. Dönem 2. Bölgelerarası Toplantı Kocaeli’de Başladı

41. Dönem 2. Bölgelerarası Toplantı, 13 Aralık Perşembe günü Kocaeli’de başladı. Üç gün sürecek olan toplantının açılış törenine; Kocaeli İl Sağlık Müdürü, Kocaeli Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri, Yüksek Haysiyet Divanı Üyeleri, Bölge Eczacı Odalarının Başkan, Yönetici ve Delegeleri, Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği Başkan ve Yöneticileri, Birim Eczacı Kooperatiflerinin Başkan ve Yöneticileri, akademik meslek birlikleri temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, eczacılık fakülteleri öğretim üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kocaeli tanıtım filmi izlendi.

Toplantının açılış töreninde konuşma gerçekleştiren 31. Bölge Kocaeli Eczacı Odası Başkanı Ecz. Bilal Arpacı, toplantıya ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Sağlığın ulaşılabilir olmasını savunduklarını ifade eden Arpacı: “Herkesin eşit sağlık hizmetlerine ulaşması için çabaladık. Din, dil, ırk ayrımı yapmadan insanlığa ilaç olmayı arzuladık” dedi.

41. Dönem 2. Bölgelerarası Toplantısı’nın açılış konuşmasını Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak gerçekleştirdi. Çolak, yaptığı konuşmada Anadolu’nun kadim tarihinde eczacılığın da olduğunu ve bu geleneği sürdürdüklerini ifade etti. Kamuya, hastaya ve eczacıya ilaç olmak için çalıştıklarını söyleyen Çolak: “Yasamızın da bize verdiği görevin bir parçası olarak yerli ilacı destekliyoruz. Meslek örgütü olarak üretimin içinde yerimizi alıyoruz” dedi.

Kocaeli İl Sağlık Müdürü. Op. Dr. Şenol Ergüney, yaptığı konuşmada sağlık hizmetinin ekip işi olduğunu vurguladı ve gerçekleştirilen toplantılarda paydaşlarla bir araya gelmenin önemine vurgu yaptı.

Açılış töreninde konuşma yapan Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği Başkanı Ecz. Sait Yücel, Türkiye’deki eczacılık kooperatifleri hareketinin 1979 yılından bu yana sürdürüldüğünü ifade etti ve kooperatiflerin kuruldukları günden bu yana eczacıların yararına çalıştığını söyledi.

Toplantının ikinci oturumunda konuşma yapan Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, altı ayda bir gerçekleştirilen bölgelerarası toplantıların eczacılık mesleği ve mesleğin geleceği adına önemli olduğuna vurgu yaptı. Çolak yaptığı konuşmayı: “Eczacılar olarak bizler insanların ihtiyaç ve taleplerini hizmet sunumu yoluyla eylemlere dönüştürmeli, mesleğimizi uzun soluklu, kapsayıcı, güvenli ve dirençli; sürdürülebilir bir model ile yenilemeliyiz. Bu süreçte kendimize, birbirimize, tarihimize ve deneyimimize güveniyoruz. Meslek örgütümüze ve meslektaşlarımıza güveniyoruz” sözleriyle noktaladı.

Toplantı, Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney’in Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti 41’inci Dönem 2 Bölgelerarası Çalışma Raporu hakkında gerçekleştirdiği kapsamlı bir sunum ile devam etti. Üney, sunumunda Merkez Heyeti’nin son altı ayda yaptığı çalışmalara ilişkin detayları katılımcılarla paylaştı.

41. Dönem Merkez Heyeti olarak çalışmalarını iş birliğine dayalı, komisyon odaklı, ekip çalışmasını esas alan, demokratik ve katılımcı bir çalışma prensibi doğrultusunda sürdürdüklerini söyleyen Üney, mesleki ve örgütsel dayanışma içerisinde olmak, ilaca sahip çıkmak ve sektörde güçlü aktör olmak, eczacının ekonomik refahını sağlamak, sürekli mesleki gelişim ile birlikte eczacılığa değer katmak hedefleri doğrultusunda çalışmalarına devam ettiklerini ifade etti.

Türk Eczacıları Birliği Saymanı Ecz. M. İbrahim Özkol, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Mali Raporu’nu sundu.
Türk Eczacıları Birliği Denetleme Kurulu Başkanı Ecz. Aylin Yalçınkaya, Türk Eczacıları Birliği Denetleme Kurulu Raporu’na ilişkin detayları paylaştı.

41. Dönem 2. Bölgelerarası Toplantı’nın ilk günü, Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi Başkanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay’ın gerçekleştirdiği Cehalet Bilimi konulu sunum ile sona erdi.