Rehber Eczanem Programı Farmasötik Bakım ve Hipertansiyon Modülleri Eğitici Eğitimleri Tamamlandı

8 Ekim’de Ankara’da başlayan Türk Eczacıları Birliği Rehber Eczanem Programı Farmasötik Bakım ve Hipertansiyon Modülleri Eğitici Eğitimleri, 14 Ekim tarihinde sona erdi. Altı farklı gruba verilen eğitimlere, tüm Türkiye’deki 54 Bölge Eczacı Odası’ndan toplam 210 eczacı katılım sağladı.

Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri ve Rehber Eczanem Program Koordinatörü Ecz. Arman Üney, yeni eklenen modüllerle programın güç kazandığına dikkat çekti. Üney, vaka girişinin ve hasta takibinin önemine vurgu yaptı ve istatistiğe dayanan somut verilerin Rehber Eczanem ile neler başarıldığını göstermek adına mühim olduğunu söyledi.

Eczacılar, Farmasötik Bakım Eğitimi’ni Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi ve Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Şule Rabuş ile tamamladı. Eğitimde; hasta odaklı eczacılık, verilerin kayıt altına alınması ve hasta takibinin önemi üzerinde duruldu.

Hipertansiyon Eğitimi ise Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Sancar tarafından verildi. Eğitimde; tedavide kullanılan ilaçlar, ilaçların yan etkileri, tansiyon takibi, tansiyon ölçümü gibi konuların altı çizildi.

Amaçlarından birisi eczacının ilaç danışmanlığındaki rolünün altını çizmek olan Rehber Eczanem Programı’nda bugüne dek Astım/KOAH ve Diyabet modülleri tamamlanmıştı.

Eğitimlerini tamamlayan eğitici eczacılara sertifikaları takdim edildi.