Valsartan Etken Maddesi İçeren Bazı İlaçlara Uygulanan Geri Çekme İşlemi Hakkında

Bilindiği üzere Çin menşeili Valsartan etken maddesinde kanserojen tehlikesi olduğuna dair bildirimler üzerine, Sağlık Bakanlığı tarafından konu hakkında inceleme başlatıldığı bilgisi basın-yayın organlarında yer almış ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından, Valsartan etken maddesini içeren ilaçlardan bazılarının İlaç Takip Sisteminde hareketi engellenmişti.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun resmi internet sayfasında bugün (08.10.2018) yayımlanan, İlaç Geri Çekme başlıklı duyuru şöyledir:

İlaç Geri Çekme Duyurusu:

“Avrupa İlaç Ajansı (EMA) resmi internet sayfasında yayımlanan güvenlilik uyarısına istinaden Kurumumuz Beşeri Tıbbi Ürün Klinik Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılan değerlendirmelere göre ekteki listede bulunan ürünlerin belirtilen partilerine 25.09.2018 tarihli, E.3115 sayılı Makam Oluru ile 19 Kasım 2015 tarih ve 29537 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Geri Çekme Yönetmeliği”ne göre 1. sınıf A seviyesinde (nihai kullanıcı seviyesi) geri çekme işlemi uygulanmış olup gereğinin yapılması ilgili firmalara duyurulmuştur. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur”

Duyuru ekinde yayımlanan liste, ekte yer almakta olup, meslektaşlarımızın bilgisine önemle sunarız.

Liste için tıklayınız