BASIN AÇIKLAMASI: DARBELERİN VE DARBE GİRİŞİMLERİNİN KARŞISINDA DEMOKRASİ VE TOPLUMSAL BARIŞIN YANINDAYIZ

DARBELERİN VE DARBE GİRİŞİMLERİNİN KARŞISINDA

DEMOKRASİ VE TOPLUMSAL BARIŞIN YANINDAYIZ

Basına ve Kamuoyuna,

Türkiye dün gece ne yazık ki kanlı bir askerî darbe girişimine sahne olmuştur. Ulusal egemenliğin simgesi TBMM bombalanmış, bombalama ve çatışmalar neticesinde 161 kişi yaşamını yitirmiş, binlerce kişi yaralanmıştır.

Darbeler döneminin artık gerilerde kaldığını düşünürken yapılan bu korkunç girişim ülkemizin demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yerini alacaktır. Halkımız darbelerden ve askerî müdahalelerden çok çekmiş, bu süreçlerde büyük acılara tanıklık etmiştir. Türkiye’de demokratik bir siyasal ve toplumsal kültürün yeşermesinin önündeki en büyük engellerden birisi darbelerdir. 21’inci yüzyılda demokrasiler liginde olması gereken Türkiye böyle bir tabloyu kesinlikle hak etmemektedir

Dün sonu nereye gideceği belli olmayan bir uzun gece atlatılmıştır.Ancakşimdi iktidarıyla muhalefetiyle tüm siyasal aktörlere ve yurttaşlarımıza düşen görev; sağduyu ile hareket etmek, ülkeyi kardeş kavgalarına sürükleyecek maceralara karşı uyanık olmak, demokrasiyi ve toplumsal huzuru sonuna kadar savunmaktır.Sorunlarımızın çözümü demokratik cumhuriyetten ve anayasal meşru zeminde siyasal mücadeleden geçmektedir.

Türk Eczacıları Birliği olarak her türlü darbe ve darbe girişiminin karşısında; cumhuriyetin, ulusal egemenliğin, laik demokratik sosyal hukuk devletinin ve toplumsal barışın yanında olduğumuzu, ülkemize ve parlamenter sisteme bütün gücümüzle sahip çıkacağımızı bir kez daha ilan ediyor; bir daha asla yaşanmaması umuduyla tüm halkımıza başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor; hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ