1. BÖLGELERARASI TOPLANTI İZMİR’DE BAŞLADI

40. Dönem 1. Bölgelerarası Toplantı 26 Mayıs 2016 Perşembe Günü İzmir’de başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İzmir ilinin tanıtım filmi izlendi.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan ev sahibi İzmir Eczacı Odası Başkanı Ecz. Tuncay Sayılkan, konuşmasına İzmir’de Eczacı Odası olarak gerçekleştirdikleri projeleri anlatarak başladı. Sayılkan, herkesin emeğinin karşılığını aldığı aydınlık bir dünya umut ettiklerini belirterek, Bölgelerarası Toplantı’nın başarılı geçmesini diledi.

Törenin açış konuşmasını yapan TEB Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, kendilerini bölgesinde büyük bir konukseverlikle ağırlayan İzmir Eczacı Odası Başkanı Ecz. Tuncay Sayılkan’a, oda yönetimine ve oda üyesi meslektaşlarına teşekkür etti. Sağlık alanının sosyal belirleyiciler tarafından gittikçe artan oranda belirlendiğini ifade eden Çolak, Türkiye’de sağlıkta dönüşümün etkilerini dile getirdi. Sosyal sorunların sağlık alanında da ciddi engellere yol açtığını belirten Çolak, eczacıların hem bu sorunları aşmada, hem de küresel çerçevede tanımlanan yeni eczacılık rollerini yerine getirmede bir atılım içinde olması gerektiğini ifade etti. Bu bağlamda Türk Eczacıları Birliği’nin son dönem çalışmalarından bahseden Ecz. Erdoğan Çolak, eczacıları kamu ve serbest eczacıları ile gençlik komisyonunun oturumlarının da yer alacağı 19-22 Ekim 2016 tarihileri arasında İstanbul’da yapılacak 13. Türkiye Eczacılık Kongresi’ne davet etti.

Çolak’ın konuşmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kısa bir konuşma yaptı. Kocaoğlu, İzmir’in böylesine önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirtirken, eczacıların toplumdaki değerine ve önemine dikkat çekti.

TEB Eski Başkanı ve AK Parti Önceki Dönem İstanbul Milletvekili Ecz. Mehmet Domaç da bir konuşma gerçekleştirdi. Domaç, bu tür toplantıların sorunları tespit etmek ve çözüm odaklı çalışmak adına yol gösterici olduğunu ifade ederek, bu anlamda toplantılara katılım sağlamanın önemli olduğunu vurguladı. Domaç, toplantının verimli bir toplantı olması temennisinde bulundu.

Hemen ardından Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Ecz. Özgür Özel konuşma yaptı. Özel konuşmasında kısaca şunları söyledi: ‘’Eczacılık mesleği sadece Türkiye değil, dünyanın en yüce en değerli mesleklerindendir. Dünyada ilaç fiyatları düşüyor ve buna karşılık dünyada alınan toplam 9 önlem vardır. Türkiye ise bu önlemlerin hepsini bir arada kullanan bir ülkedir.’

Açılış konuşmalarının ardından TEB Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti 40 ıncı Dönem Çalışma Raporu’nu sundu. 40 ıncı Dönem Merkez Heyeti’nin vizyonu ve çalışma prensipleri ile yol haritasının ana hatlarını aktaran Ecz. Arman Üney, başta 28 Mart 2016 tarihinde yayınlanan Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik ve SGK ile 31 Mart 2016 tarihinde imzalanan Protokol olmak üzere, Heyet’in 15 Aralık – 15 Nisan 2016 arasında yaptığı çalışmalarla ilgili detaylı bilgi verdi. Komisyon çalışmaları ve Smart (Akılcı) Eczane Projesi’nin yanı sıra, 8 Mart, 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü gibi günlerde yapılan çalışmalarla da ilgili bilgi aktaran Ecz. Üney, gelecek dönem öncelikli olarak ele alınacak konularla ilgili de katılımcıları bilgilendirdi.

TEB Saymanı Ecz. İbrahim Özkol Saymanlık, TEB Denetleme Kurulu Başkanı Ecz. Bülent Varel ise Denetleme Kurulu raporunu sundu.

Sunumların ardından Bölgelerarası Toplantı’nın ilk günü Kooperatifler ve Sağlığa İlişkin Ürünler Çalıştayları ile sona erdi. Çalıştaylar toplantının ikinci günü de devam edecek ve Çalıştay sonuçları toplantının son günü olan 28 Mayıs Cumartesi günü kolaylaştırıcılar tarafından haziruna sunulacak.