ŞİDDET VE ÇATIŞMA ORTAMI ECZANELERİMİZİ MAĞDUR ETMEKTEDİR

20 Temmuz’da Suruç’ta patlayan bombalarla ülkemizin içine girdiği şiddet girdabı her geçen gün daha da alevlenmekte; her güne yüreklerimizi yakan yeni çatışma ve şehit haberleriyle uyanmaktayız. Öyle ki kör şiddet; görevi halka sağlık ve ilaç hizmeti sunmak olan eczanelere ve eczane çalışanlarına kadar yönelebilmektedir. Son olarak üç gün önce Diyarbakır’ın Lice ve Muş’un Varto ilçelerinde çıkan olaylarda Varto’da üç eczane zarar görmüş; Lice’de bir eczane çalışanı yaralanmıştır.

Oysa varlık nedeni insanı yaşatmak olan sağlık çalışanları ve sağlık hizmeti veren kurumlar, gözbebeği gibi itinayla korunmak zorundadır. Lice’de ve Varto’daki eczanelere yönelik benzer türden saldırıların önlenmesi ve bir daha yaşanmaması için herkesin duyarlılık geliştirmesi, üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi şarttır. Zira şiddet, sağlık çalışanlarını ve sağlık kurumlarını hedef almaya başlamışsa bir süre sonra sağlık sisteminin artık işleyemez hale geleceğinin de herkes farkında olmalıdır.

Çatışma ve şiddet; büyük insani trajedilerin kaynağı, hayatın düşmanı ve sağlıksızlık demektir. Daha çok acı ve daha çok gözyaşına tanık olmak; hayatımızın her zerresini kaplayacak bir sağlıksızlık ortamına sürüklenmek istemiyorsak yarın çok geç olmadan barış, huzur ve kardeşliğin tesis edilmesi elzemdir.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ