E-Güven firmasına ait E-imza algoritma yenileme işlemleri hakkında

E-Güven Elektronik Bilgi Güvenliği A.Ş. firması tarafından, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından 30 Ocak 2013 tarih ve 28544 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Elektronik İmza ile İlgili Süreçlere ve Teknik Kriterlere İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” uyarınca, SHA- 1 özet algoritmasıyla imzalanmış mevcut sertifikaların iptal edilerek, aynı bilgilerle, SHA-256 özet algoritması kullanılarak yeni sertifika üretilmesi gerektiği,

Konu ile ilgili E-Güven firması tarafından kullanıcılara e-posta ile bildirim yapıldığı, ancak bugün itibariyle hala yenileme işlemini tamamlamamış meslektaşlarımızın olduğu bildirilmiştir.

Söz konusu yenileme işlemleri bugün itibariyle (15.09.2014) sona ereceğinden yenileme sürecini tamamlamamış olan meslektaşlarımızın bu işlemlerini ivedilikle gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

E-imza algoritma yenileme süreci ile ilgili işlem basamaklarına aşağıdaki linkten ulaşılabilmektedir.

E-imza algoritma yenileme işlemleri hakkında döküman için tıklayın

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

MERKEZ HEYETİ